Autosalon 2018: een doos vol promoties!

Heb je op het autosalon je droomwagen besteld? Een nieuwe familiewagen of een blitse sportwagen? Fantastisch! Dan ben je nu wellicht op zoek naar de juiste autoverzekering en een lening op afbetaling. Waar let je best op?
De autoverzekering: wettelijk verplicht
Wist je dat een autoverzekering wettelijk verplicht is? Want jammer genoeg is een ongeval snel gebeurd. Als jij een ongeval veroorzaakt en de andere partij ondervindt schade – aan de auto of lichamelijk – dan moet jij dit vergoeden. Een verzekering komt hierbij tussen.
Van BA tot full omnium
Of je voor een basisverzekering gaat of een omnium, hangt af van je profiel, je voorkeuren en de leeftijd van je wagen.
Minimaal verplicht is de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid om je in het verkeer te begeven. BA dekt materiële en lichamelijke schade die je veroorzaakt aan derden en passagiers. Eigen schade is dan voor eigen rekening indien je in fout bent.

De kleine of mini-omnium zal bovenop de basisverzekering ook volgende risico’s vergoeden: (poging tot) diefstal, glasbreuk, brand, natuurkrachten zoals stormschade of hagel, en botsing met dieren. Dat zijn nu eenmaal zaken waar je zelf weinig kan aan doen, maar die toch regelmatig voorvallen.

Full omnium gaat nog een stapje verder en dekt ook eigen schade. Je hebt een paaltje geraakt of een ongeval veroorzaakt bijvoorbeeld. Ook vandalisme wordt gecovered. AXA maakt hier nog een onderscheid tussen de omnium 24+, voor tweedehandswagens van meer dan 2 jaar, of de omnium, voor nieuwe wagens.

Geld lenen bij de bank of afbetalen via de autoconstructeur?
Weinig mensen betalen hun auto cash. Soms is het ook fiscaal voordeliger om een auto op termijn af te betalen. Je kan hiervoor een lening aangaan bij je bank of een aankoop op afbetaling regelen bij de autogarage. Bij de bank kan je het bedrag van de aankoop lenen, wat je dan maandelijks met interest afbetaalt. Bij de autoconstructeur betaal je eerst een voorschot en betaal je het resterende bedrag af in stukken. Maar wat is nu het voordeligst? Hou volgende tips in het achterhoofd:
  • Hou in de eerste plaats rekening met het zogenaamde JKP – jaarlijks kostenpercentage. Dat is niet alleen de totaalkost van je wagen, maar ook de interesten, dossierkosten, beheerskosten, enz. die de kredietverstrekker aanrekent. Vergelijk de totaalsom dus zeker tussen het aanbod van je bank en dat van de autoconstructeur.
  • Bij je bank kan je het volledige bedrag van de wagen lenen. Bij de autoconstructeur betaal je eerst een voorschot (wettelijk gezien 15%), voor je aan de maandelijkse afbetalingen begint. Sommige merken pakken op het eerste zicht uit met scherpe maandaflossingen. Bekijk echter eerst het voorschotbedrag in de kleine lettertjes. Aan jou om te beslissen of je dat voorschot zomaar kan betalen.
  • Doordat je bij de autogarage een voorschot betaalt, zijn de interesten lager. Anderzijds zijn de mogelijkheden op kortingen minder uitgebreid en/ of kan de overnamepremie lager liggen. Kortom, allemaal zaken waaruit het JKP uiteindelijk toch hoger kan zijn.

Profiteer nu van de saloncondities van AXA! Beschikt je nieuwe voertuig over rijhulpsystemen? Bij 1 rijhulpsysteem ontvang je 7,5% korting op je BA en BA + omnium. Vanaf 2 rijhulpsystemen wordt dit zelfs 15%. Meer info vind je op axa.be.

Contacteer Credofin en ontdek ook onze andere kortingen, voor als je weinig kilometers doet of voor tweedehandswagens.

Meer info over onze autoverzekering en lening op afbetaling?
Stuur een mailtje naar info@credofin.be of vraag online je offerte aan via onze website.