Een uitvaartverzekering: gemoedsrust voor jezelf en zij die achterblijven.

Het is november, een maand waarbij we altijd even stilstaan bij de mensen die er niet meer zijn … Misschien heb je zelfs ook even stilgestaan bij je eigen overlijden.

De dood wordt steeds minder taboe. Meer zelfs: een uitvaart wordt tegenwoordig bewust vooraf gepland. Maar net zoals het leven wordt sterven ook duurder. Je kan ervoor zorgen dat je nabestaanden niet voor verrassingen komen te staan en dat ze rustig de tijd kunnen nemen om te rouwen. Wil je graag vermijden dat je gezin of familie achterblijft met de financiële zorgen of administratieve rompslomp? Wij bieden je graag die oplossing, met een uitvaartverzekering.
Nabestaandenzorg
De telefoon en de TV moeten afgesloten worden, abonnementen moeten opgezegd worden, de bank en het ziekenfonds moeten ingelicht worden, … Je kan ervoor zorgen dat je naasten alle hulp krijgen bij deze praktische en administratieve regelingen die nu eenmaal nodig zijn als je komt te overlijden. Nazorg en administratieve bijstand zijn zaken die fel onderschat wordt bij een rouwproces. We besteden dan ook graag de nodige aandacht aan het menselijke aspect. Met een uitvaartverzekering maak je het zoveel gemakkelijker voor de mensen die achterblijven. De consulenten voor nabestaandenzorg helpen dan ook graag met vrijblijvend advies.
Financiële geruststelling
Een kist, de rouwdienst, de bloemen, de koffietafel en het drukwerk: het zijn allemaal zaken die verwacht worden. Het wordt echter duur als je alles optelt. Een uitvaart kan variëren tussen de 3000 en de 6000 euro. En meestal is het de familie die deze kosten moet dragen. Met een uitvaartverzekering zorg je er dus voor dat alle kosten op voorhand gedekt zijn. Denk vooral aan de financiële gemoedsrust. Je weet dat er voldoende geld zal zijn voor je uitvaart en alle kosten die ermee gepaard gaan. En je familie blijft gespaard van hoge kosten.
Hoe kan Credofin je helpen?
Kom met ons praten over een uitvaartverzekering en het nut ervan. Vertel ons wat je prioriteiten zijn en wie je later financiële en emotionele kopzorgen wenst te besparen bij een mogelijk afscheid. Er zijn verschillende opties qua premies, verzekerd kapitaal, begunstigden, enzoverder. Vertrouw erop dat we jou een professionele, maar discrete begeleiding kunnen bieden. Want het is voor iedereen persoonlijk. En zo krijgt je familie de nodige tijd voor wat echt telt: het verlies van een dierbare een plaats geven.

Meer info vind je op deze link.

We staan graag voor je klaar.
Het Credofin team
Inge, Nathalie, Christine, Kathleen, Carine en Angelique