Geld opzij zetten voor later én fiscaal voordeel krijgen. Credofin biedt verschillende mogelijkheden om aan pensioensparen te doen, ook voor zelfstandigen.

Pensioensparen


Pensioensparen is dé basis om een aanvullend pensioen op te bouwen. U kan tot 940 euro fiscaal voordelig sparen en geniet een belastingsvermindering van 30%.
Nieuw is wel dat u vanaf 2018 max. 1.230 euro zal kunnen storten. Het belastingsvoordeel daalt wel naar 25 % in dit geval. Wij staan u met het kantoor bij om hierin de beste keuze te maken.

Langetermijnsparen


U doet al aan pensioensparen, maar extra belastingvoordeel lijkt u wel wat. Dan kunt u ook nog aan langetermijnsparen doen, want dit is cumuleerbaar met pensioensparen.

Vrij aanvullend pensioen en individuele pensioentoezegging (VAPZ)


Een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen is onmisbaar voor een zelfstandige. Geen enkele andere spaarformule is fiscaal zo interessant!

Individuele pensioentoezegging (IPT)


Zelfstandigen die met een vennootschap werken kunnen ook een Individuele Pensioentoezegging onderschrijven. Dat is een levensverzekering die voor de zelfstandige een aanvullend pensioen opbouwt.

Pensioentoezegging voor zelfstandigen (POZ)


De pensioentoezegging voor zelfstandigen is een nieuwe voordelige spaarformule specifiek voor zelfstandigen met een eenmanszaak Een extra fiscaalvriendelijke manier om een aanvullend pensioen op te bouwen.

Bescherm uw goederen
Bescherm uw gezin
Opbouw van uw pensioen
Dagelijks Bankieren
Beleg uw vermogen

Nuttige links


BTW administratie: 02/552.58.91
Aangifte personenbelasting: www.taxonweb.be
Pensioenberekening: www.kenuwpensioen.beBij Credofin, uw onafhankelijk verzekeringsmakelaar, helpen wij u de fiscale aftrekmogelijkheden optimaal te benutten. Onze jarenlange fiscale ervaring biedt hier zeker een meerwaarde voor u!
Deze website gebruikt cookies om gegevens over uw gebruik van de website te verzamelen, te analyseren en te onthouden zodat wij u een betere surfervaring kunnen bieden
Akkoord Niet akkoord